Otthonod a Kert

Télen sem áll meg az élet!

Tél van. 2017 januárja végre olyan időjárást hozott, amilyenre évek óta várunk. Már az ünnepek környékén kezdődött a havazás, és újévre megérkezett az igazi hideg idő.

Végre tél van.

kert, tél, meleg sapka, meleg kesztyű

Béke és nyugalom honol a kertben.

Jó ilyenkor kimenni a kertbe vagy a parkba, sétálni a friss hóban, élvezni a tisztaságot, nyugalmat. 

Ilyentájt támadnak az embernek a legjobb gondolatai: mit kellene csinálni a kertben, hogy még szebb legyen, még több gyümölcs teremjen, még élvezetesebb időtöltés legyen ott tartózkodni, ha majd kisüt a nap. 

Addig viszont húzd fel a kesztyűt, sapkát, sálat, és sétálj a friss levegőn minél többet, szánkózz a gyerekeiddel vagy a kedveseddel, menj el korizni – hiszen már a tavak is befagytak. 

És tervezgess, hogy amikor a hó alól előbukkan a hóvirág, már ott sorakozzanak a párkányodon a kis palántáid, várva, hogy a napsugár melengesse őket. 

Élvezd a telet, amíg lehet!

Élvezd a telet, amíg lehet!

Ha pedig mégis adódna egy kis munka a ház körül, örülj neki, hogy mozoghatsz. Hólapátolás, sepregetés, madáretető megtöltése: mind-mind örömteli elfoglaltság, főleg ha a család apraja-nagyja is részt vesz benne. 

Azért figyelj oda a növényeidre: Ha túl sok hó terheli az ágakat, könnyen letörhetnek a gyengébb ágak. Menj ki, és rázogasd le róla a havat. 

Minden munkához jó kis bélelt kesztyűket vegyél fel, hogy ne menjen el a kedved az egésztől a lefagyott ujjaid miatt. 

Ha pedig a meleg szobába vágysz, készíts egy kis teát, és húzódj be a sarokba egy takaróba burkolózva. Olvasgass, élvezd a tél nyugalmát. Nemsokára úgyis megérkezik a nyüzsgő tavasz! 

Üdvözöl

az Otthonod a Kert webáruház

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!