Otthonod a Kert

Télen sem áll meg az élet!

Tél van. 2017 januárja végre olyan időjárást hozott, amilyenre évek óta várunk. Már az ünnepek környékén kezdődött a havazás, és újévre megérkezett az igazi hideg idő. Végre tél van. Jó ilyenkor kimenni a kertbe vagy a parkba, sétálni a friss hóban, élvezni a tisztaságot, nyugalmat.  Ilyentájt támadnak az embernek a legjobb gondolatai: mit kellene csinálni… Tovább »

Mivel béleld?

  Sajnos technikai hiba adódott, ami miatt nem tudtunk időben jelentkezni a magazin május 15.-i számával. Ezért ma, és a hét közepén egy másik cikkel is jelentkezünk. Mindkét cikk a kerti tó bélelésével foglalkozik majd.  A kerti tó mérete meghatározza a benne elhelyezhető élővilág mennyiségét, de a kert méretei és adottságai is jelentősen befolyásolják a… Tovább »

Amikor a több kevesebb….

Kerti tó építésén gondolkodókat szeretnék most megszólítani. Biztos van köztetek olyan, akinek megfordult a fejében a gondolat, milyen is lenne egy saját kis tavacska. Óriási a kínálat a piacon, sokféle szivattyút, szűrőt, algátlanítót lehet kapni, sőt, már a kezdet kezdetén is döntési helyzet elé kerülsz: milyen bélelést kapjon a tavad? Egyáltalán: előregyártott tavacskát építs be,… Tovább »

Pánik tört ki Pest Megyében!

Nagy a baj, el sem hinnéd, mi történt a hét végén. Pánik tört ki a Pest-megyei településen! Az első rémület után a helyi lakosok összefogtak, és közösen próbálják megoldani a helyzetet. A hét végén hatalmas csapatokban darazsak lepték el a Pest-megyei települést. A szombati meleg napon sok család udvari munkákkal töltötte az időt, mások bográcsban főzték… Tovább »

Valami plusz: medence a kertben

Van valahol egy hely, ami az igazi jóllét érzésével tölt el, ahol gond nélkül élvezhetitek egymás társaságát, és ez nem más, mint a saját kertetek. Ebbe a nagyon meghitt, kellemes környezetbe álmodj magadnak egy csodálatos medencét, ami központi darabja lesz a kertednek. Ha az UBBINK termékét, a fából készített kerti fürdőmedencét választod, nem egyszerűen csak… Tovább »

Most akkor rettegjünk a Zika vírustól?

Egyik legbosszantóbb kis élősködőnk a szúnyog. Irtása napjainkban már nem csak komfortzónánk megtartása miatt fontos, de a nemrég felbukkant ZIKA-vírus miatt is. Mondhatnánk, hogy messze vannak a Trópusok, ahol a leggyakoribb ez a betegség, de számtalan példa mutatja, hogy ez nem ilyen egyszerű kérdés. A vírusok gyorsabban terjednek, mint gondolnánk. A Zika azért is veszélyes, … Tovább »

A Te Kerted is az Otthonod?

Közvetlenül azután, hogy beteljesült életem nagy álma, megszereztem egy kertes házat, és a halleluja érzése valamint az elfogyasztott házavató pálinkák hatása csillapodni kezdett, szembesültem a ténnyel, hogy elképzelésem sincs, hogyan tovább. Egy lakótelepi ház harmadik emeleti lakásában nőttem fel. A nyári szüneteket vidéken töltöttem, és belekóstoltam a kerti munkák örömeibe, de a mamának segíteni az… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!